miércoles, 4 de abril de 2018

TURISM CULTURAL SI MEDICAL LA PENSIUNEA MĂRIOARA- BAIA MARE

În ultimii ani, s-a dezvoltat un tip de turism inedit în Romania: turismul cultural - medical. Țară noastră este una dintre cele mai ieftine, din Uniunea Europeană, în ce privește tratamentul dentar, curele de bai termale sau ape minerale, care tratează, ameliorează anumite afecțiuni reumatice, cardiovasculare, boli profesionale, sau diferite alte afectiuni care in tarile occidentale costă mult mai mult...
În afara acestui fapt, România beneficiază de nenumărate izvoare cu apa minerală, saline, litoral, stațiuni balneoclimaterice, cum puține alte tari se pot mandri in Europa si in lumea intreaga...
Maramuresul, o zonă cu mare tradiție folclorică, se află printre destinele turistice culturale fruntașe, din țară, unde am si poposit recent pentru a-mi trata dantura.
Am ales, după o cautare amănunțită, pensiunea MĂRIOARA, situată intr-o zona ultra-centrala a urbei baimarene, si pot sa va spun ca am fost cazat regeste.
Aici, fiind o pensiune, am intalnit mai multi suferinzi, un austriac care își făcea dantura - ca si mine - o româncă stabilită în Franța, care urma școala de șoferi, si din spusele gazdei noastre, economista pensionară, Marioara Madaras, noi suntem doar unii dintre numeroșii vizitatori cu probleme de sănătate sau diferite altele, care in tarile de adopție ne scutură binișor buzunarul si ne-ar fi poate chiar imposibil sa ne realizăm feluritele deziderate sau afecțiuni medicale.
Doamna Marioara are o vastă experiență în turism, si in urma cu 12 ani, datorită faptului că avea o problema cu casa, in timp ce realiza reparațiile, își dă seama că ar putea face din această locație pur si simplu un mic motel. Împreună cu soțul, actualmente decedat,  hotărăsc "ad-hoc" sa incropeasca o afacere de factura turistică.
Așadar... zis si facut: in anul 2006 deschide porțile pensiunii Mărioara. 

Avantajele celor care vizitează orașul si se cazează la această pensiune, sunt numeroase. În afară faptului că este bine plasată, în zona centrală, se beneficiază de o liniște uimitoare, ținând cont că la numai câțiva metri de stradă cu pricina, intri in vâltoarea vieții de centru, de aglomerație, si tranzit, fără, insa, sa-ti pericliteze linistea si confortul locației, in care ai ales sa-ti petreci timpul in Baia Mare.
Alt avantaj, in special pentru străini, este faptul că patroana amintită, domină cateva limbi de circulație; cum ar fi engleza, franceza si maghiara. Pentru cetățenii români care aleg ca destinație turistică Maramuresul, doamna Marioara este un excelent ghid si informator despre toate punctele turistice importante ale județului nord-transilvănean. 

Cât privește confortul, acesta este unul deosebit de înalt, raportandu-ne la pretul oferit de cazare, unde mai exista si o bucătărie dotată cu microunde, frigider, aragaz si alte accesorii...
Așadar, ca sa nu mai lungim povestea, daca ajungeți cu orice "baiuri" si pohte turistice in Baia Mare, pensiunea Marioara este o optiune de nerefuzat.

                Calin Daniel Cruceru

No hay comentarios:

Publicar un comentario